Home Organisatie Uitslagen Verenigingen Berkelschutters Schema's Foto's Diversen


Schietsportvereniging de Berkelschutters

schutters Diabolo Een aantal schutters, van diverse verenigingen uit Schietbond GEB, is tevens lid van schietvereniging de Berkelschutters. Deze luchtgeweervereniging is, op initiatief van Henk Florijn, in 1989 opgericht door een aantal schutters uit de regio Groenlo, Eibergen en Borculo, met het doel om in een grotere regio en landelijk uit te kunnen komen in de competitie en bij kampioenschappen van de KNSA.

Er werd in 1989 gestart met de accommodatie van sv HSV in Haarlo als thuisbasis. In 1995 werd verhuisd naar 't Onderschoer in Barchem (schietlocatie van sv de Groene Jager Barchem). Sinds 2000 wordt gebruik gemaakt van de ruime accommodatie van sv Diabolo in Borculo. Daar kan ondermeer worden beschikt over 10 + 4 banen in afzonderlijke ruimtes, een ruime kantine, afzonderlijke kleedruimtes voor dames en heren alsmede een telbureau.

SSV de Berkelschutters - clubgebouw sv Diabolo
Haarloseweg 3a - Sportcomplex De Wildbaan te Borculo
Telefoon: 0545-275274 (bereikbaar op maandag- en donderdagavond)
Postadres: Voorstad 5, 7271 BE Borculo

Het zijn vaak de fanatiekere schutters die lid van de Berkelschutters worden. Dit zijn niet per definitie altijd de beste schutters. Er zijn ook schutters uit de lagere klassen en jeugdschutters actief.

In het verleden zijn meerdere talenten dankzij de Berkelschutters Nederlands jeugd- of klassekampioen geworden. Johan Voskamp, Josta Hoenink en Daniëlle Lutke Willink-Fokkers hebben het in het verleden tot de kernploeg geschopt. Ook wordt of werd door sommigen deelgenomen aan districttrainingen en -wedstrijden. Over het algemeen is ssv de Berkelschutters zeer succesvol in de jeugd- en damesklassen.

De activiteiten van de Berkelschutters zijn:


Bestuur / functies SSV de Berkelschutters:


Voorzitter Daniëlle Lutke Willink
Secretaris Sharon Dekker
Penningmeester Bennie Bleumink
Jeugdleider/trainer Willy Winters
Wedstrijdleider Sharon DekkerBorculo, april 2023, HM Privacyverklaring