Home Organisatie Uitslagen Verenigingen Berkelschutters Schema's Foto's Diversen


In het vizier nummer 9: sv de Grensschutters


In 1993 en 1994 had Arjan Klein Hazebroek gesprekken met afgevaardigden van alle schietverenigingen binnen Schietbond GEB. Dit werd gebracht via de rubriek "In het vizier" binnen de toenmalige GEB-bode. De GEB-bode was een maandelijks verspreid boekje met een aantal artikelen waarvoor naast Arjan vooral de toenmalige secretaris van de GEB, J.C. de Bruijn van SV de Kroon Eibergen, had getekend. Toen was er overigens nog sprake van 12 verenigingen.

Sv de Grensschutters, dat hierna ter sprake komt, heeft ondertussen afscheid genomen van Schietbond GEB.

Vorige gesprek   Volgende gesprek

Het negende artikel, een gesprek met Aloys Borckink van sv de Grensschutters:

Met Aloys Borckink had ik een gesprek over schietvereniging De Grensschutters. Aloys blijkt een man van feiten te zijn want op de vraag wanneer sv De Grensschutters is opgericht antwoordt hij direct: "13 januari 1959"!

In de beginjaren werd geschoten bij Café Haak en Hoek, later verkaste men naar wegrestaurant De Keet aan de Twenteroute. De mobiele banen van het eerste uur werden eind jaren '70 verruild voor de huidige 5-baans schietaccommodatie, één hoog. En dat bevalt sv De Grensschutters eigenlijk prima. Men is tevreden met de accommodatie. Wellicht dat de gemotoriseerde banen nog worden vervangen door volautomatische banen, maar dat zit nog in het vat.

sv De Grensschutters is niet zo'n erg grote vereniging, er zijn zo'n 14 schietende leden. Dat er maar 2 teams zijn opgesteld komt doordat veel leden werk(zaamheden) buiten de regio hebben en daardoor lange tijd niet òf onregelatig beschikbaar zijn. Dat is soms lastig, maar in Hupsel is men blij met de schutters die men heeft.

Voor de leden wordt ongeveer eenmaal per jaar een ontspanningsavond georganiseerd. Er wordt alleen in de GEB-competitie geschoten. Een enkele keer worden de koppen nog wel eens bij elkaar gestoken en bezoekt een aantal leden een concours in de regio Winterswijk.

Met de gang van zaken in de GEB-competitie is sv De Grensschutters wel redelijk tevreden. Echter niet teveel regels maken, maar alles in overleg doen is het devies.

Is er trouwens sprake van actieve ledenwerving?

Dat is niet het geval. Er worden geen speciale acties ontketend om leden te werven. Geïnteresseerde personen worden uiteraard wel gepolst, maar dat zet geen flinke zoden aan de dijk. In het verleden werd nog wel eens een driedaagse bazar (biljart, rad van avontuur, geluksbaan, etc.) georganiseerd, maar daar bleek op een gegeven moment ook te weinig interesse voor te zijn. Daar werd toen nog wel eens een lid aan over gehouden.

Piet van de Brug van sv Diabolo vroeg zich af waarom er geen vrouwelijke schutters bij sv De Grensschutters zijn?

'Die zijn er wel geweest, het waren nog topschutsters ook!' aldus Aloys, 'op een gegeven moment bedankten ze als lid. En we hebben er tot op heden nog geen nieuwe vrouwelijke schutters bijgekregen. Uiteraard zijn deze van harte welkom!'

De vraag van sv De Grensschutters voor sv 't Keugeltje is: wanneer komt het nieuwe schietlokaal?

Arjan Klein Hazebroek

Vorige gesprek   Volgende gesprek

Borculo, april 2023, HM Privacyverklaring