Home Organisatie Uitslagen Verenigingen Berkelschutters Schema's Foto's Diversen


Opzet ouderencompetitie CosVo, schietbond GEB


COSVO staat voor Competitie Opgelegd Schieten Voor Ouderen. Oudere schutters, vanaf 60 jaar, kunnen meedoen aan een aparte competitie voor ouderen. De oudste die hier nog aan meedoet is rond de 80 jaar. Het is nog redelijk vol te houden omdat er opgelegd wordt geschoten. Dit wil zeggen dat men met het luchtgeweer mag steunen op een vast punt, meestal een paal met wat uitsteeksels. De series bestaan uit 3 kaarten met elk 5 visuelen, in totaal dus 15 schoten per avond (plus nog wat proefschoten). Op basis van oude scores is men qua niveau ingedeeld in 3 verschillende groepen.

Deze wedstrijden, waaraan zo'n 30 personen meedoen, worden meestal op de dinsdagavond verschoten. Hier wordt niet aan uit- en thuiswedstrijden gedaan. Iedereen schiet op dezelfde avond bij één vereniging. Het is aan de ene kant de gelegenheid om weer eens lekker fanatiek te kunnen schieten en aan de andere kant ook de gelegenheid voor een gezellig samenzijn met andere oud-gedienden.

Nog niet van alle verenigingen zijn er schutters actief in de COSVO-competitie.

Foto's wedstrijd CosVo 29 november 2005

Hier zie je wat foto's van de CosVo wedstrijd op 29 november 2005 bij sv Diabolo. Klik op een foto om een grote foto te zien.

Foto's wedstrijd CosVo 22 maart 2005

Hier zie je wat foto's van de CosVo wedstrijd op 22 maart 2005 bij sv HSV. Klik op een foto om een grote foto te zien.
Borculo, april 2023, HM Privacyverklaring