Home Organisatie Uitslagen Verenigingen Berkelschutters Schema's Foto's Diversen


Behaalde resultaten Berkelschutters seizoen 2007-2008


Nederlandse Kampioenschappen 2008

Een flinke groep genodigde leden (14!) van SSV de Berkelschutters nam eind juli deel aan het persoonlijke Nederlandse Kampioenschap op Papendal.

Daniëlle werd in 2005 derde; in 2006 tweede; in 2007 tweede en nu in 2008 helaas weer tweede. Helaas ging Daniëlle met 4 punten achterstand (ze had 384) de finale in. Jessica Burink van SV Ons Genoegen uit Colmschate werd wederom met voorsprong eerste.

Albert ging als 2e de finale in, maar werd 3e omdat Dennis zijn zenuwen beter in bedwang had.

Finalisten:

Voor de complete uitslag kun je terecht op www.schieten.net.

Nederlandse Kampioenschappen Opgelegd

Joyce Winters, lid van sv Diabolo, werd via SSV de Berkelschutters Nederlands Kampioen bij de KNSA in de klasse Luchtgeweer opgelegd Junioren-C. In 2007 werd ze nog kampioen bij de Junioren-D. De kampioenschappen werden van 4 t/m 7 juni gehouden te Delden. Joyce werd met overmacht eerste, te danken aan een zeer goede serie van 392 met daarna een zeer sterke finale van 104,6!

Twan van Wage, ook sv Diabolo, werd derde in de klasse Luchtgeweer opgelegd Junioren-D. Sharon Dekker, eveneens van sv Diabolo, viel net buiten de prijzen en werd vierde bij de Junioren-C. Zie de resultaten van het NK Luchtgeweer Opgelegd 2008.

Landelijke Finaledag Jeugdcompetitie LG

Op zaterdag 31 mei 2008 werd de Landelijke Finaledag van de Juniorencompetitie gehouden bij schietvereniging Op de Korrel, te Bemmel. In totaal waren er 61 juniorschutters op de disciplines luchtgeweer en luchtpistool. Junioren-A Heren 60 schot; overige 40 schot.

Leden van de Berkelschutters die persoonlijk een prijs behaalden:

Verder name deel aan de finales: Arjan Harbers (4e) en Johan Wennink (8e) bij Junioren-A Heren; Rosanne Brandenbarg (6e) bij Junioren-B; Sharon Dekker (8e) bij Junioren-C Opgelegd; Twan van Wage (4e) en Thorben van Zanten (5e) bij Junioren-D Opgelegd.

LIGA Afdelingscompetitie Achterhoek-Betuwe District 2 van de KNSA

In het seizoen 2007-2008 hebben 3 teams van de Berkelschutters deelgenomen aan de LIGA Afdelingscompetitie van de afdeling Achterhoek-Betuwe van District 2 van de KNSA.

Teams: Persoonlijk:

Landelijke Klasse Kampioenschappen 2008

De leden van SSV de Berkelschutters namen in de week van Hemelvaart deel aan de Landelijke Klasse Kampioenschappen (LKK) te Wezep. Hierbij werd ook het Nederlands Kampioenschap (NK) voor teams gehouden. Er werden door de Berkelschutters ook hier weer vele prijzen behaald.

Persoonlijk: Teams:

Voor de complete uitslag kun je terecht op www.sesapeldoorn.com. Eind juni volgt nog het 'echte' NK voor een aantal geklasseerde Dames, Heren, Junioren A, Junioren B en Veteranen. Daaronder is een aantal Berkelschutters.

District Kampioenschappen Luchtwapens februari 2008

Van 13 t/m 23 februari organiseerde Schietsportvereniging de Berkelschutters in Borculo, in de accommodatie van SV Diabolo, de District Kampioenschappen voor Luchtwapens. Het gaat om district 2, één van de 4 districten van de landelijke schietbond KNSA. Maar liefst 289 schutters hebben zich aangemeld; ondermeer vanwege ziekte en vakanties kwam een 20-tal personen niet opdagen. Het toernooi werd afgesloten met een aantal finales.

Gertjan de Brouwer, van SV op de Korrel uit Bemmel, werd kampioen bij Luchtpistool Heren H. Tweede werd Henri Boerman van SV Willem Tell uit Hengelo Gld. Derde werd D. Oudenampsen van SV Ons Genoegen uit Colmschate.

Verder werden er 4 finales voor luchtgeweer geschoten. Bij de Junioren A Heren werden Dennis Brandenbarg respectievelijk Albert Esselink van SSV de Berkelschutters eerste en tweede! Derde werd Stefan Koers van SV Ons Genoegen.

Jessica Burink van SV Ons Genoegen werd met afstand eerste in de klasse Dames H. Tweede werd Jolien van Leeuwen van SV Ons Genoegen. Derde werd Renza Frings van SV Op de Korrel uit Bemmel. Teleurstellend werd Daniëlle Fokkers van de Berkelschutters vierde.

Bij de Veteranen werd Willy Vinkenvleugel van St Hubertus Breedenbroek eerste. Tweede werd zijn naamgenoot Joop Vinkenvleugel (geen familie). Met een inhaalspurt werd Albert Keuper van Ulto Megchelen derde; hij ging als zesde de finale in.

De afsluiter was de voorronde en finale voor de klasse Heren H. Nederlands Kampioen Dick Boschman van SV Oostendorp wist er in de voorronde maar liefst 596 punten uit te persen. Japer Klomp van SV Op de Korrel volgde als tweede met 594 punten. In de zeer spannende finale werd Dick Boschman eerste, de voorsprong op Jasper Klomp slonk wel een fractie, namelijk 0,1 punt. Pieter Dijksterhuis van SV Oostendorp werd derde.

Zie hier de eindstand van het DK 2008. Een flink aantal foto's vind je hier. Een andere serie foto's werd gemaakt door Nico Legters.

Een flink aantal Berkelschutters viel in de prijzen. Prijswinnaars persoonlijk:

Prijswinnaars teams:

Afdelingskampioenschap november 2007

Van 14 t/m 17 november 2007 werd door SV Op de Korrel te Bemmel het AfdelingsKampioenschap voor de afdeling Achterhoek-Betuwe binnen District II van de KNSA georganiseerd. Er werden door SSV de Berkelschutters vele prijzen behaald.

Prijswinnaars persoonlijk: Prijswinnaars teams:

Een totaaloverzicht vind je via het menu bij Diversen > Berkelschutters > Seizoen 2007/2008 > Uitslagen / gemiddelden 2007/2008.


Borculo, april 2023, HM Privacyverklaring