Home Organisatie Uitslagen Verenigingen Berkelschutters Schema's Foto's Diversen


In het vizier nummer 2: sv Overkamp


In 1993 en 1994 had Arjan Klein Hazebroek gesprekken met afgevaardigden van alle schietverenigingen binnen Schietbond GEB. Dit werd gebracht via de rubriek "In het vizier" binnen de toenmalige GEB-bode. De GEB-bode was een maandelijks verspreid boekje met een aantal artikelen waarvoor naast Arjan vooral de toenmalige secretaris van de GEB, J.C. de Bruijn van SV de Kroon Eibergen, had getekend. Toen was er overigens nog sprake van 12 verenigingen. SV de Grensschutters heeft ondertussen afscheid genomen van Schietbond GEB.

Vorige gesprek   Volgende gesprek

Het tweede artikel, een gesprek met sv Overkamp:

Als tweede vereniging in de rubriek In het vizier valt de eer te beurt aan s.v. Overkamp. Op een donkere, betrokken zomeravond in juni had ik een gesprekje met Marcel Mokkink en Harrie Overkamp. En waar kon dit anders plaatsvinden dan in het "thuishonk" van de s.v. Overkamp, café Overkamp!

Wanneer en hoe is s.v. Overkamp opgericht?

Rond de stamtafel van café Overkamp ontstond in 1983 bij o.a. Martin Assink, Hans Pampiermole en Harrie en Richard Overkamp het idee van een schietvereniging. Men had al eens bij andere verenigingen geschoten of in de schiettent met het schieten kennisgemaakt. Zo gezegd, zo gedaan: s.v. Overkamp was een feit. Van de oorspronkelijke leden zijn er nog ca. 7 lid. Niet zo verwonderlijk overigens, want het ledenaantal bedraagt 10. Het zijn er ook al eens 20 geweest. Met het huidige aantal lukt het net om twee competitieteams te formeren.

Ik heb de indruk dat de s.v. Overkamp-leden ook naast het schieten veel met elkaar optrekken. Is dat zo?

Ja, in feite is de vereniging één grote vriendenclub. Naast het schieten zitten de meesten ook in de autocross en we ontmoeten elkaar regelmatig in café Overkamp.

Waar schieten jullie?

We begonnen achterin de zaal bij café Overkamp, die hiervoor de ruimte beschikbaar stelde (en stelt). Eerst nog afgescheiden met een gordijn, later met een (semi-permanente) wand. Als laatste verandering werden de banen naar voren verschoven naar de huidige lokatie. Omdat er zo'n twee meter baanlengte tekort was, moest er zelfs nog een stukje bijgebouwd worden!

En tevreden?

Het kan natuurlijk altijd beter, maar we hebben nu vier elektrische banen en daar zijn we heel tevreden mee. We schieten met gezamenlijke buksen en ook dat loopt prima.

Organiseert s.v. Overkamp nog andere activiteiten?

Nee. We zijn ooit eens begonnen met een onderlinge competitie. Tot de kerst ging het nog, daarna werd een groot gedeelte niet meer afgeschoten. Wel organiseren we ieder jaar een feestavond voor de leden. Hans Pampiermole heeft het afgelopen seizoen de basistraining gevolgd. Misschien gaat hij nu wat instructies geven, waar de andere leden ook nog wat van kunnen opsteken.

Hoe bevalt jullie het schieten met vier personen per team?

Erg goed, we denken zelfs dat het een positieve invloed heeft gehad op de resultaten van onze teams van het afgelopen schietseizoen. Nog nooit eindigde s.v. Overkamp zo hoog. De eenschotskaartjes zijn overigens lang niet bij iedereen geliefd. T.a.v. de G.E.B.-competitie vinden we het jammer dat niet alle verenigingen op donderdagavond schieten. Verder is het voor een kleine club als de onze beter wanneer alle bekerduels met winstpunten verschoten werden en niet met gemiddelden. Zo hebben wij ook meer kans op een prijs. Nu eindigen wij steevast als laatste.

Van Gerrit Schepers van s.v. De Groene Jager komt de volgende vraag voor jullie: "Zijn 20/22 wedstrijden per seizoen ook teveel, wanneer je als vereniging maar één verenigingsavond hebt?"

Nou, daar hebben wij eerlijk gezegd geen problemen mee. We vinden het prima zo. We hebben het afgelopen seizoen weinig wedstrijden verzet. Bovendien eindigt de competitie vroeg in het voorjaar wanneer er niet teveel tussenruimte tussen de wedstrijden zit. Dat komt een hoop van onze leden i.v.m. de autocross (die in de zomer wordt verreden) best wel goed uit.

Tenslotte, jullie vraag voor s.v. Kerkloo?

We durven het bijna niet te vragen en s.v. Kerkloo hoeft heus niet het achterste van de tong te laten zien, maar hoe krijgen zij het voor elkaar om zo'n mooie clubaccommodatie te (ver)bouwen ? Kortom, waar doen ze het van?

Arjan Klein Hazebroek

Vorige gesprek   Volgende gesprek

Borculo, april 2023, HM Privacyverklaring